Hoofdstuk drie: vermelding van de vaatwerk [ gebruikt voor rituele wassing ]


4. Abu Maysarah vertelde ons; Abdul-A’ Laa en Wahb bin Baqiyyah vertelde aan ons; Khaalid vertelde aan ons; van Suhayl; van zijn vader; van Abu Hurayrah dat “De Boodschapper van Allaah (sallallaahu ‘alaihi wa sallam) ons opdracht gaf om de vaatwerk te bedekken  ( voor het bewaren van water voor de wassing  ) en de lus van de waterzak vast te binden.” 7

Abu Bakr ( ibn al-Mundhir ) zei:

  • Het is aanbevolen ( mustahabb ) om de vaatwerk te bedekken in de nacht van  het uitvoeren van de rituele wassing.

Het is toegestaan om rituele wassing uit te voeren van elke vaatwerk met uitzondering van goud en zilver. Wij houden er niet van dat rituele wassing wordt uitgevoerd met  gouden of zilveren vaatwerk, als het echter gedaan is, dan is de wassing nog steeds geldig.

Aantekeningen

[ 7 ] Ibn Maajah [ nr. 3411 ], ad-Daarimee [ nr. 2138 ], ibn Khuzaymah [ nr. 128 en Ahmad [ 2/367 ] met de verwoording, “De Boodschapper van Allaah (sallallaahu ‘alaihi wa sallam)  gaf ons opdracht om het water te bedekken dat gebruikt wordt voor rituele wassing en de lus van de waterzak vast te binden.” De Hadeeth heeft een getuige in de Hadeeth van Jaabir die door Muslim [ Eng. Vert. ] wordt vermeld, ibn Maajah [ nr. 360, 3411 ], ibn Khuzaymah [ nr.’s 131 – 133 ], Ahmad [ 3/301, 355, 386, 388 ] en Maalik [ Eng. Vert. ].